home > Belevingscentrum BITT

Belevingscentrum BITT

Ontdek BITT op reservering open.

Momenteel wordt de nieuwe locatie van BITT verbouwd. Wij houden u op de hoogte. Voor wie? Voor jou en voor iedereen die ontdekken wil! Ontdek BITT is voor meisjes en jongens van 4 tot 14 jaar en is gevestigd aan het Westeinde 100 in Harderwijk. Op loopafstand van het Station, met voldoende gratis parkeerplaatsen in de directe omgeving.

 

Ontdek BITT is een werkplaats waar je zelf aan de slag gaat. Je hoeft je geen seconde te vervelen! Ontdek hoe stroom werkt, hoe je van een aardappel chips maakt, hoe je snelle zeilbootjes creëert of heerlijk ruikende zeepjes. Wat is nu aerodynamica en magnetisme? Je kunt kiezen uit allerlei techniek tafels. Heel leuk voor een verjaardagsfeestje of gewoon een dagje uit. Je komt tijd tekort om alles te maken en te doen. 

 

Openingstijden Ontdek BITT: 

BITT is elke woensdagmiddag van 12.30 tot 15.30 uur op reservering geopend voor bezoekers. (check altijd de website of facbook, soms zijn er besloten feesten).

Onze extra openstellingen tijdens vakanties en studiedagen vindt u op onze Facebookpagina

Daarnaast is Ontdek BITT op afspraak geopend voor groepen (groepen kinderen, scholen en BSO groepen) en uiteraard voor verjaardagsfeestjes.

 

Entreeprijzen: 

  • Kinderen tot 2 jaar gratis
  • Kinderen van 2-4 jaar € 2,50 per kind
  • Kinderen vanaf 4 jaar € 6,50 per kind 
  • Ouders/begeleiding: € 2,50 inclusief een kopje koffie of thee
  • Computerhoek met WIFI om te werken 
  • U kunt bij ons met pin betalen, maar contant is welkom.
  • Voor BSO groepen en scholen vanaf minimaal 20 kinderen bedraagt de toegangsprijs € 5,00 per kind, inclusief een lekkernij en een glas limonade. 
  • Verjaardagsfeestjes inclusief een versnapering, onbeperkt limonade en een kleinigheidje  €10,00 per kind (minimaal 5 betalende kinderen).

Replica Watches

BITT Verjaardagsfeest

Lijkt het jou ook gaaf om samen met je vrienden en vriendinnen op ontdekkingstocht te gaan in de inspirerende wereld van Wetenschap & Techniek? 

Sinds kort kun je ook je verjaardagfeest bij BITT vieren. Hoe leuk is het om eerst met je vrienden en vriendinnen ontdekkingstocht te gaan in de BITT Ontdekhoek. 

Natuurlijk zorgen wij voor wat te eten en drinken tijdens je feestje. 

Wij bieden dit feestje aan voor € 10,00 per kind met een minimum van 5 kinderen. 

Dit is inclusief  het ontdekken in de BITT Ontdekhoek, onbeperkt limonade, iets lekkers bij binnenkomst en een versnapering tijdens het feest. 

Ouders en begeleiders kunnen onbeperkt koffie/thee drinken.

 

Vrijwilligers gevraagd

Naast de vaste begeleider van de workshops komen wij graag in contact met vrijwilligers die een extra helpende hand willen bieden. Technische kennis of ervaring is niet nodig!

Voor de begeleiding van jongeren van de Internationale Schakelklas (ISK) zoekt BITT Belevingscentrum Wetenschap en Technologie vrijwilligers die deze jeugd (12 t/m 18 jaar) met de Nederlandse taal helpen. Er zijn meerdere groepen, die per groep circa twee uur een workshop doen. De lessen aan het ISK worden gegeven op de woensdag, de donderdag en de vrijdag. Er is altijd een projectleider aanwezig bij de workshops. 

Daarnaast geven wij workshops aan groep 7 en 8 uit het basisonderwijs. Dit zijn kinderen van 10-12 jaar. Scholen schrijven zich hiervoor in. 

Jongeren inspireren bij BITT waardoor ze op school en thuis ook met W&T aan de slag gaan.

Van het in elkaar zetten van lego tot aan het verzinnen van nieuwe manieren om stroom op te wekken. Het ontwerpen van huizen, kleding of auto's en het verzinnen van nieuwe medicijnen, alles is techniek!

 

De 7 werelden van techniek zijn:

 

Water, Energie & Natuur

Onze waterhuishouding op peil houden, natuurlijke energiebronnen ontwikkelen of afvalwater reinigen. In de wereld van Water, Energie & Natuur zijn mensen hard bezig onze planeet leefbaar te houden.

 

Mobiliteit & Ruimte

Of je het nou hebt over de motor die het vliegtuig in de lucht houdt, of diegene die het vliegtuig bestuurt, in de wereld van Mobiliteit & Ruimte zijn beiden van groot belang.

 

Science & Exploration

Innovatie is het toverwoord in de wereld van Science & Exploration, want je moet alles en iedereen altijd een stap voor zijn. Voor echte ontdekkingsreizigers die altijd nieuwsgierig zijn naar wat je op het eerste oog niet ziet.

 

Voeding & Vitaliteit

Dankzij de wereld van Voeding & Vitaliteit is er inzicht in de voedselproblematiek en welvaartsziektes. Maar ook worden nieuwe smaken en producten ontwikkeld.

 

Market & Money

Snelle jongens en meisjes en spannende deals, de wereld van Market & Money draait om grote bedrijven, handel en wereldwijde transacties. Met digitale veiligheid als belangrijk thema. 

 

Mens & Medisch

Dagelijks zijn mensen in de wereld van Mens & Medisch nog bezig om het menselijk lichaam te ontleden en manieren te vinden om het jong, vitaal en ziektevrij te houden.

 

Lifestyle & Design

De wereld van Lifestyle & Design is een serieuze speler in onze economie geworden. Computergames worden wereldwijd gespeeld en wie kan nu nog zonder zijn Smartphone?

 

Algemene huisregels

Bezoek aan ons centrum betekent direct dat hiervoor ook algemeen geldende huisregels zijn. 

 

Integriteitscode 

De integriteitscode van BITT Belevingscentrum Wetenschap en Technologie bevat geen geboden of verboden, maar geeft richting aan het beoogd gedrag van medewerkers en leerlingen/bezoekers. Zowel medewerkers als leerlingen/bezoekers van BITT Belevingscentrum Wetenschap en Technologie worden geacht zich aan de algemene fatsoensnormen te houden. Medewerkers zijn professionals en hebben een voorbeeldfunctie. Zij zijn zich daar voortdurend van bewust. Zowel onder als buiten werktijd zullen zij zich in contact met leerlingen/bezoekers en collega’s hiernaar gedragen. Samenwerking is gebaseerd op gezamenlijke verantwoordelijkheid en onderling respect. Dit geldt ook op het gebied van social media. Iedereen die deel uitmaakt van BITT Belevingscentrum Wetenschap en Technologie draagt er niet alleen zorg voor zelf waardenvol te handelen, maar is ook verantwoordelijk voor het overbrengen van deze waarden op zijn/haar omgeving. De integriteitscode biedt ruimte om elkaar te allen tijde aan te spreken op verantwoordelijkheden.

 

Hierbij is het essentieel dat er na een incident zo snel mogelijk een gesprek volgt en dat de omstandigheden rondom het incident onderzocht worden. Of iets wel of niet acceptabel is hangt van meerdere factoren af. Door de situatie in context te nemen, grijs toe te staan in plaats van aan de hand van harde regels te handelen, denken we voor alle partijen eerlijker te kunnen handelen. 

design: Inzpire Design & Communicatie
webdevelopment: Haagen Internet.nl