home > Alle informatie voor leerkrachten

Alle informatie voor leerkrachten

Wat BITT voor uw klas kan betekenen

Workshops volgen bij BITT is een onvergetelijke ervaring! BITT biedt inspirerende workshops voor jongeren. Door middel van onderzoekend en ontdekkend leren gaan ze aan de slag met nieuwe en bestaande materialen. Ze krijgen tijd en ruimte voor verwondering. Een stuk vrij spel met daar doorheen als rode draad de verschillende onderwerpen die aan bod komen tijdens de workshop. Wetenschap en Technologie worden op een laagdrempelige manier aangeboden. Hierdoor worden niet alleen de jongeren, maar ook u als leerkracht geïnspireerd om aan de slag te gaan met fascinerende onderwerpen! BITT replica watches biedt lesstof op de verschillende domeinen binnen het basisonderwijs. Daarnaast zoeken wij de aansluiting bij de lesstof van het voortgezet onderwijs. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de vrijheid en creativiteit, die leiden tot het enthousiasme voor Wetenschap en Technologie dat BITT zo graag wil bereiken.

Tarieven

 • BITT is een non-profit organisatie.
 • Wij bieden al een kennismakingsworkshop aan in de multifunctionele workshopruimte van BITT vanaf € 80,00 per groep, voor de groepen 6,7 en 8 van het basisonderwijs.
 • Het tarief voor een volledig verzorgde workshop door BITT bedraagt €150,00 per groep/klas. Deze workshop bestaat uit 3 lessen. De eerste les ontvangt u digitaal en kunt op school geven. De tweede les (de workshop) vindt plaats bij BITT en de afsluitende les geeft u weer op school.
 • BITT is voor haar workshops altijd op zoek naar sponsoren. Het bedrag van € 150,00 per workshop is gebaseerd op de kosten voor de realisatie, de projectmanager, de locatie en het materiaalgebruik. Dit bedrag is veelal niet kostendekkend. Wilt u als school een langdurige relatie aangaan met BITT en uw techniekonderwijs deels door ons laten verzorgen? Neem dan contact met ons op. 

Onze prijzen zijn afgestemd op de tarieven van andere techniekcentra in Nederland. 

Expertisemiddagen en workshops voor leraren

 

Expertisemiddagen

Aan de hand van een toegankelijke workshop geven we leerkrachten tips en tools waarmee ze Wetenschap & Techniek en onderzoekend en ontdekkend leren, eenvoudig kunnen implementeren in de bestaande lessen.

 • Met een groep van maximaal 12 leerkrachten* gaan we een dagdeel aan de slag in de multifunctionele workshopruimte van BITT
 • De workshop wordt geleid door één van onze techniekdocenten
 • De eerste "Expertisemiddag" vindt plaats bij BITT Belevingscentrum op woensdagmiddag 13 februari 2019
 • De kosten voor deze workshop bedragen € 75,00 per deelnemer

Na deelname aan deze workshop heeft u als leerkracht
voldoende handvaten om zelf de Wetenschap & Techniek lessen op een creatieve manier in te vullen. 
Heeft u interesse in deze expertisemiddag? Laat ons dat alvast weten. 

* Vanzelfsprekend kan deze expertisemiddag ook ingezet worden als studiemiddag voor alle leerkrachten van de school.  

 

Workshop-pakket Leerkrachten

Tijdens een inleidende kennissessie die u als leerkracht volgt bij BITT leert u op welke manier Wetenschap & Techniek eenvoudig kunnen worden ingepast in het bestaande lesprogramma. 

 • Bij deze sessies zijn maximaal 5 leerkrachten van verschillende scholen aanwezig
 • Na afloop van de sessie wordt er samen met u een afspraak gemaakt voor het geven van een workshop in uw eigen klas
 • U komt samen met uw klas naar BITT en geeft daar onder begeleiding van een techniekdocent van BITT zelf een workshop
 • Dit workshop-pakket wordt afgesloten met een evaluatiegesprek

Het grote voordeel van dit pakket is dat u de opgedane kennis eenvoudig kunt delen met uw collega's zodat er in alle klassen op uw school aandacht gegeven kan worden aan Wetenschap & Techniek. 

De kosten voor dit workshop-pakket bedragen € 250,00 per leerkracht en dit is inclusief de workshop voor de klas en de eindevaluatie. 

“Ik kan mijn creativiteit helemaal kwijt in de workshops, hierdoor worden mijn leerlingen ook erg enthousiast”

Mevrouw Ina Andersen

Onderzoekend en ontwerpend leren

Bij Onderzoekend en Ontwerpend Leren voeren leerlingen onderzoek uit op basis van onderzoeks-vragen, of ontwerpen ze oplossingen voor geconstateerde problemen of behoeftes. Het is vorm van onderwijs die een beroep doet op de vaardigheden van het leren in de 21e eeuw.

Onderzoekend en Ontwerpend Leren heeft als doel om bij kinderen competenties te ontwikkelen die samen-hangen met de wetenschappelijke manier van werken of het werken als ontwerper. Het onderzoeks- en ontwerpproces biedt voor zowel de leerlingen als voor u handvaten om aan alle fasen van onderzoek en ontwerp aandacht te besteden, waarbij u zich kunt richten op het ontwikkelen van de bijbehorende vaardigheden.

design: Inzpire Design & Communicatie
webdevelopment: Haagen Internet.nl